Als kind tekende en schilderde ik al graag en mijn vader maakte er dan schilderijtjes van: stukje glas ervoor en karton erachter.

foto Rieni StolwijkIk ging al jong werken, maar rond mijn 35e heb ik de MAVO voor volwassenen gedaan met tekenen in het pakket en daarna HAVO tekenen. Dat was een goede basis. Dory Schoonderwoerd en Han Van Hagen hebben mij in zes jaar veel geleerd. Later volgde ik lessen bij de Werkschuit en bij Anke Mensink, en ik heb twee jaar de zaterdagcursus van de kunstacademie in Den Haag gevolgd.

Om weer nieuwe dingen te ontdekken ging ik in 2006 naar grafiekles bij Parkexpressie in Alphen aan den Rijn. Daar kreeg ik les van Trees Klijn. Ik leerde etsen, zeefdrukken en linosnedes maken. Mooi om te doen maar wel heel veel werk.

Ik had al jong een camera en maakte de familiefoto’s in ons gezin. In 2003 schafte ik mijn eerste digitale spiegelreflexcamera aan. Ik volgde een cursus fotobewerken bij Parkexpressie, erg boeiend. Na de begin- en vervolgcursus fotograferen, volg ik nu de gevorderdenlessen bij Dies Groot in Woerden. Daar leer ik de fijne kneepjes van het vak. Daardoor worden mijn foto’s beter en dat geeft mij veel voldoening.

Ik wens je veel kijkplezier bij het ontdekken van mijn website, en ik zou het leuk vinden als je iets van je laat horen in het gastenboek!

Rieni Stolwijk – van der Zon
logo atelier rieni